Vrijstaand en semi vrijstaand

Aerdenhout Villabouw bouwt vrijstaande en semi vrijstaande villa’s onder vrije architectuur. Concreet betekent dit: wij bouwen geen standaard bouwpakketten, maar bouwen villa’s die zijn afgestemd op uw eisen en voldoen aan uw wensen. Hierbij houden we ook rekening met uw kavel, het zonlicht, de omgeving en andere factoren.

Kostbaar?

Maar dit is toch zeer kostbaar denkt u wellicht? Nee hoor, naar gelang uw behoeftes en budget kunnen wij prachtige villa’s tegen lage kosten realiseren. De prijs is gelijkwaardig en soms zelfs scherper dan bij een standaardbouwpakketbouwer waarbij nadien veel meerwerk om de hoek komt.

Wij bouwen villa’s onder vrije architectuur of op basis van voorbeelden die u ons toont en naar uw wensen worden afgestemd. Wij werken met een ervaren groep van fabrikanten, specialisten, groothandelaren en zelfstandigen. Hierdoor zijn wij flexibel, kunnen wij scherp inkopen en hebben wij een minimum aan overheadskosten. Daarnaast kijken wij over de grenzen. Het is voor ons geen probleem als de stenen uit Belgie moeten komen, de dakpannen uit Frankrijk en de schoorsteenpotten uit Engeland. Dit bevorderd uw keuze en komt de prijs en kwaliteit ten goede. Producten uit lage lonen landen met een lage kwaliteit kopen we juist niet in, deugdelijkheid gaat voor.

Meerwerk bestaat niet

Heeft u ook zo’n hekel aan meerwerk achteraf en kosten die spontaan uit de lucht komen vallen en zogenaamd voor uw rekening zijn? Gelukkig, wij ook. Wij nemen al uw keuzes en wensen grondig door, zodat u zelf kunt afwegen wat u vooraf wilt en wat het vooraf mag kosten. Hierdoor komt u nooit voor verassingen te staan of hoort u achteraf, dit is meerwerk. Daarnaast begrijpen wij dat een mooie villa aan een bepaalde standaard moet voldoen. Wij gaan dus bij voorbaat al niet uit van een minimumafwerking wat bouwpakketbouwers wel doen. Kwaliteit tegen een scherpe prijs is bij ons de standaard. Hardgebakken stenen, keramische pannen, hardhouten kozijnen, zinken hemelwaterafvoeren, mooie paneeldeuren, fraaie deurklinken, massieve vensterbanken, dit vinden wij normaal en bieden we tegen scherpe prijzen.

Kom langs

Wij maken graag een afspraak met u om voor u gratis een schetsontwerp incl. plattegronden op te stellen. Wenst u te werken met een architect naar voorkeur ook dat is mogelijk. Wij kunnen snel inschatten op basis van uw wensen zoals formaat woning, afmeting en bijzondere eisen wat deze woning kan gaan kosten. U kunt ons bereiken op de contactpagina.

Het proces

Het proces voor het realiseren van een villa is als volgt:

 • Stap 1: Bepalen van de bouwstijl
 • Stap 2: Bepalen van de woningindeling en plattegronden
 • Stap 3: Bepalen van de bouwmaterialen en afwerkingsniveau
 • Stap 4: U ontvangt kosteloos onze scherpe offerte

Volop keuze

Wij bieden u ruime keuze in bouwstijlen, mogelijkheden, materiaalgebruik en afwerking.

Een voorbeeld van hoe wij werken:

 • Van ontwerp tot oplevering heeft u 1 vast aanspreekpunt waarmee u alles bespreekt. Hierdoor blijft de kwaliteit tijdens het hele bouwproces geborgd.
 • Wij laten u geen stenen zien uit een folder maar tonen u de huizen die zijn gebouwd. Dakpannen idem. Menig product moet je in het groot zien, een muur, een dak e.d. leeft niet in een folder en toont verkeerd.
 • Heeft u een voegkleur uitgekozen, wij voegen proefstukken in een woning. Wij zetten net zolang een voegkleur op totdat dit de goede is. Een voeg is namelijk beeldbepalend ook al lijkt het een detail.
 • U wenst een trap uiteraard, wij nemen u mee naar een trappenfabrikant. U kunt kiezen uit honderden trappen of trappen volledig op maat tegen scherpe offertes, wilt u dit niet? Wij bieden ook standaardtrappen.
 • Binnendeuren…wij brengen u in contact met onze binnendeurspecialist. U heeft keuze uit diverse merken waarvan een zeer groot aantal in de showroom staan.
 • Alarm duur? Wij bouwen ze tegen kostprijs geïntegreerd in. Nooit meer draden of lege accu’s.
 • Wilt u casco? Geen probleem.

Ontzorgen

Als wij uw villa mogen bouwen voelen wij ons oprecht zeer vereerd. U en uw villa heeft onze focus. Daarnaast bieden wij u extra service. De bouwkosten van een huis zijn 1 maar er komen nog tal van andere kosten en keuzes bij. Wat mag een notaris kosten, hoe kan ik mijn huis het beste verkopen, welke kosten komen er nog bij, wat mag een keuken kosten, wat kosten de bouwleges, wat kosten de nutsaansluitingen etc? Hierin hebben wij ruime ervaring en bieden u gratis advies en indien mogelijk helpen we u met de onderhandeling. Dit noemen wij ontzorgen. Wij laten u niet voor verassingen staan.

Oplevering en dan?

Is uw woning gereed? Dan komt het mooiste moment, de oplevering en de overdracht van de sleutels. Ruim van te voren hebben we dan samen al menig keer de woning geinspecteerd. Normaal is dit het moment om restpunten te bespreken, echter wij hebben deze dan al lang verwerkt. Zien we toch nog een puntje dan wordt dit gelijk hersteld. Met het sleutelmoment wilt u in uw villa en dat begrijpen wij. Tijdens de oplevering hebben we ook een leuk presentje voor u.

Ca. 2 maanden na de oplevering houden we een tweede oplevering. Deze is bedoeld voor het gebruikersgemak. Wilt u een schakelaar toch anders geschakeld hebben? Is er een deur die stroef loopt, of zag u ergens nog een krasje, dit verhelpen we kosteloos.

En dan, dan ziet u ons nooit meer? Bij normale bouwbedrijven is het dan inderdaad klaar, vaak is er al niet eens een tweede oplevering. Wij zijn er altijd, ook na de tweede oplevering. Constateert u nog een probleem of moet iemand even komen kijken, wij komen langs, zonder kosten uiteraard. Waarom? Omdat u klant bent bij ons en wij dat niet meer dan fatsoenlijk vinden.

Overzicht van onze hoofdactiviteiten

 • Keuze van uw bouwstijl
 • Woningindeling naar uw wensen
 • Ontwerp van de villa (ook mogelijk met een architect naar voorkeur)
 • Aanvraag bouwvergunning(en)
 • Begeleiding in bepaling van de bouwmaterialen en afwerking
 • Cascobouw ook mogelijk
 • Beheersing van planning en risico’s
 • Budgetbeheersing
 • Financieel begeleiding
 • Volledige villa-afbouw
 • Tuinontwerp en tuininrichting
 • Bouw van poorten en tuinhuizen
 • Bouwbegeleiding
 • Volledige ontzorging en het bieden van woongenot

Last but nog least wij maken van bouwen een feestje zonder zorgen en realiseren uw droom, hier kunt u ons aan houden.