Bouwbegeleiding

Heeft u al een aannemer of heeft u alleen expertise nodig op het gebied van bouwbegeleiding of wilt u gewoon een sparringspartner om keuzes te bespreken of mee te denken met slimme oplossingen….ook dat is mogelijk. Wij bieden diensten voor zowel een vast bedrag als voor een scherp uurtarief. Heeft u zelf enige basiskennis maar u mist expertise? Samenwerken is een goede basis om voor u kosten te besparen. Hier zijn wij een groot voorstander van. Wij bieden graag meerwaarde tegen lage kosten, wij zijn pragmatisch en efficiënt.

Waarom is bouwbegeleiding nodig?

Het antwoord is simpel. Bouwbegeleiding zou eigenlijk helemaal niet nodig moeten zijn. Immers als alles goed met u is afgestemd en de bouw van uw villa gaat naar wens, dan loopt dit op rolletjes, want de aannemer en/of architect ontzorgt u en er is een vertrouwensband die niet wordt geschaad. U weet waar u aan toe bent, zowel inhoudelijk als financieel en verassingen zijn er niet. Zo doen wij het immers ook.

Helaas is de praktijk anders. Menig aannemer werkt volgens het oude principe wij bieden u iets en wij verleiden u en later vertellen wij u wat er niet inzit maar wat u wel wilt en dat is dan kostbaar meerwerk. Het bouwproces is op basis van productie en het materiaalgebruik is niet eenduidig en winst maken voert de boventoon. In plaats van dat u een klant bent bent u een nummer, een van de vele bouwprojecten in de portfolio. In plaats van dat bouwen een feestje is wordt het daarmee een vervelende kwestie, zowel qua proces als financiën. Helaas zult u niet de eerste en de laatste zijn.

Bovenstaande is erg vervelend, maar ook dan kunt u alsnog op ons rekenen. Wij kennen de klappen van de zweep en gaan voor u door het vuur. Wij komen op voor uw belangen en uw portemonnee en dwingen kwaliteit en transparantie af.

Menig opdrachtgever vraagt ons weleens “maar ik kan toch ook bijvoorbeeld vereniging eigen huis inhuren bij de eindoplevering”. Dat is correct. Echter dan is uw villa al gebouwd. Bouwfouten komen dan helaas niet meer aan het licht en de woning is een voldongen feit. Hooguit een kras in het raam of een deur die wringt kunnen nog verholpen worden. Dit zijn ook wel belangrijke zaken, maar feitelijk gezien futiliteiten binnen het bouwproces.

Belangrijke aspecten zijn volgens ons een eerlijke prijs een weldoordacht ontwerp wat bij uw wensen aansluit, goed materiaalgebruik, correct aansluitingen en een goede kwaliteit van de hoofdconstructie, installaties en de eindafwerking. Alleen de laatste twee zijn nog bij de oplevering zichtbaar. De eerste drie zijn alleen in een vroeg stadium te begeleiden.

Bij vragen neem gerust contact met ons op, wij staan u altijd te woord en zullen u waar nodig helpen.